Várkonyi Szabolcs: Hyundai R5-tel a Mitropa kupában

Nincs annál jobb, mint amikor a tervek valósággá válnak, és ráadásul mindez időben. Erről számolt be a Race1.net oldalnak Várkonyi Szabolcs, és tette ezt örömmel. Most már biztos, hogy az idei versenynaptára összeállt, és ezt egy Hyundai i20 R5-tel teljesíti majd. A jobb1-ben sincs változás, a kiváló ralifotós Makai Gergely, szabadidejének egy részét, a Szabolccsal való közös versenyzésnek szenteli, továbbra is…

Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely a tavalyi évet együtt versenyezte végig, aminek gyümölcs egy Mitropa kupa éves abszolút harmadik hely lett, megspékelve egy futamgyőzelemmel is, éppen itthon a Baranya kupán. Idén ennél már többre vágynak.

A Rally Café Autósport Magazin februári száma már kapható! 

” Így van, szeretnénk a sorozatot megnyerni. Ez a cél, és azt is látni kell, hogy ezt elérni csak R5-ös autóval lehet. És most már biztos, hogy számunkra ez rendelkezésre fog állni, méghozzá a Korda Racing Hyundai R5-se. Ezzel a kocsival szeretnénk 5-6 Mitropa kupa versenyen elindulni. Mostanra nagyjából kialakult a program.” – tájékoztatja a Race1.net olvasóit Szabolcs.

A Hyundai Hungary is belépett a támogatók sorába, így büszkén mondhatom el, hogy Michelisz Norbival márkatársak lettünk. De ez az egész nem jöhetett volna létre , ha nincsenek a hűséges támogatóim, mint a Sun&Fun utazási iroda, és a Hetech Kft, sok más kisebb támogató mellett. Nekik köszönhetem, hogy Gerivel nekivághatunk a bajnoki címért folytatandó menetelésbe.”– árulja el Szabolcs.

“A programunk másfél hét múlva kezdődik felkészítő versenyként a horvát Kumrovec ralival. Aztán az első Mitropa kupa futamunk a Rebenland rali lesz Ausztriában. Ezt követően Opatijában fogunk rajtolni. A szlovén Velenje rali még kérdéses, mert az autónk foglalt ebben az időpontban. De a Baranya kupán megpróbáljuk a futamgyőzelmünket megismételni. Egy olasz versenyen is indulunk, talán Bassanoban, de a végén mindenképpen a német ADAC 3-Städte-Rallye szerepléssel fejeznénk be a szezont.” – vázolja Várkonyi Szabolcs az idei naptárat.

“Az nem volt kérdés, hogy Makai Gerivel idén is együtt folytatjuk. Nyilván az ő külföldi fotós munkáival is kellett a naptárat egyeztetni, de minden ok. A bajnokságban hat eredményt értékelnek, és úgy gondolom az említett program megvalósításával reménykedhetünk egy jó helyezéseben. A vágyunkról már nyilatkoztam, de pontosan még nem is tudom kik lesznek az ellenfelek. Népszerű a sorozat, nagyon jó futamok szerepelnek benne. Ezért is szeretünk a résztvevői lenni.” – mondja őszintén Szabolcs.

Nos, örömmel vettük Szabolcs jelentkezését, és egy kalappal kívánunk a párosnak a 2018-as esztendőre. A kezdeti lépéseket már megtették a Hyundai R5-tel, most jön az egész éves előadás. Hajrá fiúk!

Kósa András Race1.net

Fotók: Ritmus ASE facebook, és MGR Imgaes 

Post2