Ehhez mit szólnátok?

Sokat töprengtem, hogy ez a cikk megszülessen, vagy sem. Nos, megszületett. Végül is azért döntöttem így, mert van benne tanulságos dolog, meg személyesen én is kaptam a visszajelzéseket arról, hogy amit két ember tud Magyarországon, az már nem titok… Hívtak az miatt, hogy ez most tényleg így van, hívtak azért, hogy minek álmokat szövögetni, és hívtak azért, hogy ez most komoly? Komoly, nagyon is az…

Előre bocsátom, a cikk lényege nem abban rejlik, hogy kiről, vagy kikről van szó, hanem abban, hogy bizony vannak lehetőségek, még akár a ralinak is, hogy merészebb álmokat szövegesen. Ha nem merünk nagyobbat álmodni, a kicsi sem jön össze. Tudom, hogy esetleg lesznek negatív vélemények az írás elolvasása után, de remélem a többség megérti azt is, hogy milyen jó lenne, ha már a sportágunkra tényleg úgy tekintenének, ha valaki bennfentes azt mondja, ez bizony így van, akkor a külsős elhiggye, mert ő is hallotta, hogy az bizony úgy van… Na, ide csak pont annyi kell már, hogy elhiggye. És ezért döntöttem úgy, hogy megírom.

A Rally Café Autósport Magazin már a MOL kutakon is kapható! 

Hogy mennyire hiteles, és pontos, amit most megosztok veletek? Nos, annyira, hogy ezt mind én találtam ki, kezdeményeztem és egymagam vittem egész végig, és viszem tovább is… Nem kellett, és nem is volt hozzá semmilyen segítségem. Pedig nálunk nagyobb projektek eléréséhez, kell egy ismerős, akinek van egy ismerőse, és az majd szól az ő ismerősének, akinek egyik ismerőse politikus, és majd ő is odaszól, és a végén, lehet belőle valami.

Én ezt leegyszerűsítettem. Mentem, direktbe. A történet úgy kezdődik, mikor májusban szólt a menyem, Ildikó, hogy egy kedves kolléganőjének van egy öccse, aki nagyon tehetséges raliversenyző, de bajban van, mert nem tud versenyezni. Nos én elhárítottam elsőre a kérést, hogy az éppen induló race1.net oldallal van elég dolgom. Ildikó ismer, hisz az emlékezetes, Kiss Ferenc számára összerakott AMC Rally Team projekt ideje alatt, már a leendő menyem volt… Így tudta, hogy szólhat újból, mert már összehoztam  ilyent, csak akkor jócskán elvették a kedvem az egésztől…

Ildikó szólt ismét, mert jövök neki eggyel, mert ő is jött nekem eggyel, egy unokával… Így adósa vagyok és leültem a sráccal tavaly június elején egy kávé mellé. Őt úgy hívják, hogy Szauer Gergő. Beszélgettünk sok-sok órán át. Nem ígértem neki semmit, 2017-re… Csak elmondtam, mit tudok tenni később. Innen kezdve már szoros volt a kapcsolat. Közben számára jött egy lehetőség, amit nem hagyhatott ki. Utólag is, és tesszük most is őszintén, hogy köszönjük Pécs városának, a PSN Zrt-nek, a Megyei Közgyűlésnek, és nem utolsó sorban Topp Zoltánnak, hogy Gergő mehetett a Mecsek ralin, és az azt megelőző MARB futamon egy Mitsubishivel.

Rácz Lacival bizonyítottak, az időeredmények nem voltak rosszak. Sőt… Most már történelem, felhasználásra csak annyi került belőle, hogy az én megítélésem szerint is, valóban ügyes párosról beszélünk. Éppen ezért kezdtem dolgozni egy projekten. A dolgot leegyszerűsítem, hogy értsétek.

Senkinek sem kötelessége, hogy ma hazánkban bárkit is támogasson, szponzoráljon. Tehát ha valahol nemet mondanak, az két okból következik be. Rossz helyre kopogtattál, vagy ha már beengedtek, nem szerepeltél jól, és meggyőzően. Az utóbbi már összetett dolog, mert ugye üzletet kéne kötni. Üzlet akkor születik, ha mindkét félnek előnyös. Nos, én erre alapoztam az ötletem.

Tudom, hogy a ralit és annak atmoszféráját, azért még nagyon sokan szeretik itthon. A mezőnyt és tehetségeinket tekintve, nem állunk rosszul. Viszont a hangulattal még kicsit baj van, de ezen reményeim szerint, kis összefogással javíthatunk majd. Mert a sok autóhoz, jó mezőnyhöz, még a nézők is kellenek. Akik között azért viszonylag sokan vannak olyanok, akik bizony rendszeresen meglátogatják a Vb naptárban szereplő futamok valamelyikét, vagy többségét. És mennyivel többen mennének, ha a sok menő, és az új generációs WRC autók által nyújtott showműsorban fellépne egy magyar páros is, tartósan a WRC2-es kategóriában.

Igen, karrierjét szépen felépítve, egy egészséges üzleti projekt keretében. Amíg a nagyobb nem jön össze, addig itthon egy Mitsubishivel indulhasson. Majd később a Vb európai helyszínein rajtolhasson már. Ugye az idei naptár 13 állomásából 10 európai. De kinek állhat az érdekében ennyi, és ilyen helyen népszerűsítenie magát, és ez hogyan kapcsolható össze egy esetlegesen jól szereplő párosért szorító és a helyszínen szurkoló csoportok érdekével. Hogy tudunk a támogató számára azonnal, kézzel fogható eredményt produkálni, bevételt generálni a szereplésünkkel? Hisz egy támogatót az érdekel majd, ő a szereplés révén, hogyan jut valamilyen formában haszonhoz. Mert az egészséges szponzorációnak ez az alapfeltétele.

Hát így. A Wizz Air egy magyar ember által alapított és irányított légitársaság. Európában repülnek 88 géppel, jelenleg. Ezek közül most Magyarországról 11 repül, a többi más bázisokon teljesít feladatot, 600 útvonalon köt össze 44 ország 145 célállomását. Aki több adatra, nyereségre, célokra kíváncsi az itt csemegézhet.

Így kerestem meg a Genfben székelő vezérigazgató, tulajdonos Váradi József urat. Leadtam anyagomat, amely arról szólt, hogy különböző helyszínekre, közvetlen járatokkal a rali Vb-re utazó szurkolókat szállítsák, leányvállalatukon keresztül pedig a szállást, és bérautót biztosítsanak csomagokban, azokon a futamokon, ahol indulhat a mi magyar párosunk is. Ugye milyen egyszerű ez így?

Azért egy kellemes emlékre visszautalva, a magyar szurkolók, ha egy sikerért szoríthatnak, akár külföldön magyarért, vagy magyarokért, azért megmozdulnak. Az agyonszidott magyar labdarúgó válogatottért tízezrek utaztak másfél éve Franciaországba… Ha lenne egy, vagy több  sikeres ralipárosunk a rali legnagyobb színpadán a Vb-én, bizony mennénk, sokkal többen, mint gondolnátok. Főleg ha a fő támogató olyan árat tud biztosítani, ami sokaknak elérhető.

Azt kell, hogy mondjam barátaim, és kedves olvasók, a Wizz Air nem véletlenül tart ott, ahol. Végtelenül profik, és értik a dolgukat. Ettől viszont nagyon sikeresek, ami nem biztos, hogy most nekünk annyira jó… Persze ebben kis él van, de némi igazság is. Tárgyaltam már pár helyen az elmúlt harminc évben, de kevés ilyen részletes és célratörő egyeztetés volt. De ettől élveztem nagyon, minden percét… Váradi úr utasítására a Budapesten lévő kollégák, az elmúlt hetekben azon dolgoztak, hogy a közel 100%-os kihasználtsággal működő, és már hat hónappal ezelőtt fixen kialakított menetrendekben, találjanak olyan variálási lehetőségeket, hogy váljon szabaddá a leadott eseménynaptár időpontjaiban egy-egy gép.

Mindezt egy magyar párosért, vagy későbbiekben több csapatért, ha ez beindul. Olyan áldozatokra is képesek voltak, amit most nem oszthatok meg veletek, de próbáltak előnyben részesíteni néha más járatokkal szemben is. És itt dőlt el a mérleg nyelve. És ezért írtam meg ezt a cikket. Amikor ebben dönteni kellett, jó lett volna még egy kis plusz. Olyan, amivel én erősebben tudtam volna igazolni, hogy itt bizony komoly bázis van mögöttünk, a magyar rali mögött. Hogy sokan vagyunk és ha valaki megy a WRC2-ben éves szinten, ott bizony a helyszínen szorítanak majd érte (most név nélkül bárkiért), mert mi magyarok ilyen sportszeretők vagyunk. Mert azok vagyunk, éhezve az igazi sikerekre.

Ezt nem tudtam még hitelt érdemlően igazolni. És érthető az ő álláspontjuk. Itt a gépek és személyzetük tekintetében nem aprópénzekről van szó. Nekünk, és a ralinak, és ezáltal nektek is szurkolóknak, egy pici összefogásra van szükségünk. Ezért kérünk a cikk elolvasása után egy lájkot, hogy tudjuk kinyilvánítani, vagyunk, akik örülnének egy ilyen projektnek, és ha megtehetik, bizony a helyszínen szurkolnának a magyar színekért.

Nincs elvetve semmi, és én továbbra is azon dolgozom rendületlenül, hogy ebből legyen valami. Most már kikupálódtam menetrend leadási, szerkesztési ismeretekből, és bizony, fognak csoportok indulni előbb, vagy utóbb a futamokra. Csak jelezzük együtt, hogy létezünk, és szeretnénk egy ekkora durranást! Hogy tetszik? Egy lájk, és semmi más…

Akik pedig konkrétan Szauer Gergőért, és Rácz Lászlóért szorítanak, azoknak üzenem a hónap végén jelentkezünk.

Megköszönöm, hogy elolvastátok.

 

Kósa András Race1.net

A dekort és a render képeket, hogy a vázlataimat segített megvalósítani, külön köszönöm Pacsuta Attilának!

Repülős fotók: Wizz Air facebook

 

 

Post2