Volt egyszer egy döbbenetes teszt…

Egy cikk jelent meg a Motorsport.com tálalásában, amit aztán a MotoGP hivatalos oldala is átvett. Nos, ebben az emlékezetes maranelloi tesztről írnak, amikor Valentino Rossi körözgetett egy Ferrarival.

Luigi Mazzola emlékezik vissza, aki akkor a Ferrari mérnökeként felügyelte a többszörös motoros világbajnok Rossi első próbálkozásait a F1-es autóval. Elmondta, hogy tíz kört tett meg vele a az olasz motoros fenomén, amikor mellé lépett Michael Schumacher. A hétszeres világbajnok legenda is belenézett a telemetriai adatokba és nem hitt a szemének.

Azt mondja Mazzola, Rossi olyan időket ment, hogy Schumachert megdöbbentették az adatok. Ott állt mellette a sportág Istene és legendája, de csak hitetlenkedve vakarta a fejét.

Rossi a teszt után csak annyit mondott, hogy nagyon élvezte, de nem akar a Forma 1-ben versenyezni, csupán kíváncsi volt a kocsira. Azt vallotta, hogy neki sok lehetősége van még a MotoGP-ben, és nem akar feleslegesen kockáztatni, a Forma 1-es cirkuszban szerepelni.

A motorosok bálványa viszont azt továbbra is vallja, és megerősíti, ha leszáll végleg a motorról, mindenképpen ralizni fog.

forrás és kép: MotoGP, Motorsport.com

Post2