“Tehetség kerestetik…és talál!” 6. rész: Bacsa Tamás

Folytatjuk sorozatunkat, és még ki tudja, meddig. Egyet biztosan állíthatunk, a mi szeretett sportágunkban nem nagyítóval kell keresni a tehetségeket, akik ráadásul önerőből kell, hogy bizonyítsák folyamatosan rátermettségüket. Nincs raliakadémia, nincs ralisuli, ők mégis vannak… Sokan, nagyon sokan. Most is egy olyan pilótáról írunk, aki nemcsak hogy önmagát, hanem először édesapját kellett, hogy legyőzze ahhoz, hogy lássák, van tehetsége a ralihoz. Bacsa Tamás következeik.

“Ez valóban így volt. Ő autószerelő, és általa fertőződtem meg az autókkal, az autózással. Mellesleg indult Mini rali és szlalom versenyeken. Így kerülhetett sor a mi összecsapásunkra is Tépe faluban, ahol egy kieséses futam volt. Én úgy kb. 15 éves voltam, amikor az általunk közösen használt Ladával az a furcsa eset történt meg, hogy ketten maradtunk a döntőre.🙄😂 Kértük a rendezőket, legyen bőven szünet a kettőnk futása között az autó érdekében, de erre sajnos nem volt lehetőség. De a kocsi így is kibírta, és én nyertem kicsivel apu előtt.” – kezdjük ezzel az érdekes esettel a beszélgetést Bacsa Tamással.

“Utána kérdeztem tőle, hogy hagyott nyerni? De másoktól is hallottam a választ, egyáltalán nem engedett, sőt mondta is, hogy csak küzdjön meg a “…dös kölyke”😂😂😂 Nem adta ingyen a bőrét, de utólag is hálás vagyok neki, mert igaza volt, mások sem adják csak úgy a skalpjukat. Ezzel is megtanított küzdeni. Szóval ez egy jó meccs volt közöttünk. De már kicsi gyerekként láthatta rajtam, hogy mennyire az autózás vonzásában élek. Volt egy pedálos Jeepem, és 5-6 éves koromban állandóan három, vagy két keréken közlekedtem vele…😂” – meséli nevetve Tamás.

“De visszatérve az “aktívabb” pályafutásomra, gyakorlatilag 18 éves koromig jogosítvány nélkül versenyeztem. A “Jobb33″ kupasorozatban kategória bajnok lettem. Amikor megszereztem a vezetői engedélyemet, akkor a lehetőségeim, a Mini Rali és a kunmadarasi reptéren folyó bajnokság futamain való elindulásra voltak elegek. Itt ebben az időszakban, ami nagyjából 2008-tól 2013-ig tartott több kategória győzelmet szereztem versenyenként, és éves összesítésben is.” – tájékoztat büszkén Bacsa Tamás.

“Eljött az idő, hogy az autót kicsit rendbe tegyük és komolyabb összecsapásokra is felkészítsük. Erre gyakorlatilag az egész 2013-as esztendő ráment, de végül elkészült. Egy “A”-s jellegű autó valósult meg, a Golf szélesítéseivel, amivel kicsit komolyabb futómű fért az autó alá. Kronome Ákosnak köszönhetem a remek motort. Már alig vártam, hogy rajthoz állhassak vele, és erre 2014-ben Kunmadarason került sor. Nem kevesen, 103-an indultunk a versenyen. Megnyertük a kategóriát, és a ladások között is legjobbak lettünk, abszolútban pedig ötödik helyezést értünk el. Kezdésnek talán nem volt rossz…” – elemzi utólag Tamás a Race1.net olvasóinak.

“Ezt követően Tótkomlóson indultunk, ahol ismét jó eredményt értünk el. Itt 84 indulóból kategória és Lada kupa második helyezést értünk el, abszolútban pedig negyedikek lettünk. Itt a ladások között a legyőzőm Szauer Gergő volt. Tőle nem volt szégyen kikapni, nagyszerű srác és versenyző, nem volt véletlen, amit az idei Mecsek ralin láttunk tőle… Azóta is nagyon jóban vagyunk, és én is szeretnék majd olyan eredményeket elérni, amit eddig ő  produkált…” – osztja meg vágyait, céljait Tamás.

“Júliusban ismét a kunmadarasi verseny következett, rengeteg, szám szerint 132 indulóval. Csak két BMW tudott megverni, így abszolútban harmadik, és kategória, ill. ladás győzelmet szereztem. Erre a futamomra nagyon büszke vagyok. Ekkor éreztem, hogy érdemes ezt csinálni, egy-egy ilyen sikerért mit meg nem tesz az ember. Akkor mondtam magamnak, hogy ezt kell csinálnom, csak az autósport, a rali érdekel, más sport nem, és ezt vallom a mai napig is…” – jelenti ki őszintén, és eltökélten Tamás.

“Az augusztusi hónap hozta az első MARB futamom lehetőségét. Lyukóbányán volt a futam, esőben, esőgumi nélkül…😂🙄 Mert az ugye nekünk nem volt… De az 50-en indulóból elért 4-es géposztályban szerzett harmadik ill. abszolútban produkált negyedik helyemre így is nagyon büszke vagyok. Lehoztuk az extrém körülmények között így is karcmentesen a kocsit. Ebben az évben több versenyre már nem futotta.” – összegzi röviden Tamás az éves szereplést, és az elért eredményeket.

“Ismét megérett az autó arra, hogy költsünk rá, ha versenyképes állapotba akartuk hozni. Akartuk…😂 Meg is lett az eredménye, hisz szinte mindig dobogón végeztünk a különböző Mini Rali futamokon. Indultunk egy MARB futamon is, Borsodnádasdon álltunk rajthoz. Elégedett voltam a versenyt követően, mert 57 indulóból abszolút harmadikok lettünk, ezen kívül a kategória és a Lada kupa második helyét szereztük meg. Ismét egy sikeres futamot tudtunk le.” – értékel elégedetten Tamás, nem érdemtelenül…

“A következő, azaz a tavalyi esztendőre már csak MARB futamokat terveztünk. Igen, csak ahhoz megint újabb átalakításokra volt szükség az autón. Új bukócső került bele. Ez úgy 280 ezer volt, így aztán az évünk is csak az esztendő második felében indult. Augusztust írtunk már amikor  a Mátra Ralin elindulhattunk. Népes mezőny volt, 73 induló, és éppen ezért vagyok büszke az abszolút harmadik helyemre, és a kategória ill. ladás második helyezésünkre.  Ezt követően Borsodnádasdon megismételtük a kategóriában, és a ladások között az eredményünket. Itt azért az időmérés miatt kicsit morogtunk, valami hiba történt…” – idézi fel összességében a zökkenőmentes visszatérést Bacsa Tamás.

“Az év utolsó versenye számunkra a Sáta Rali volt. Megint egy esős verseny volt arra való gumi nélkül, de kategória negyedik helyét sikerült begyűjtenem. Ekkor még nem gondoltam, hogy vezetőként nemcsak az év utolsó versenye ez, hanem egészen eddig az utolsó futott ralim. Történt ugyanis, hogy ez év elején, olyan költségekre kötelezett minket az MNASZ, amit mi nem tudtunk kigazdálkodni, így a teljes évem kimaradt. A kocsiból eladtam a motort is” – meséli szomorúan Tamás.

“Ez van, így egy második lehetőséget fogadtam el. Korábbi navigátoromtól Jakab Ambrustól elváltam sok-sok verseny után. És én is átköltöztem a jobb első ülésre. Kronome Ákos mellé ültem be az ORC futamokra. A navigálás mellett szépen készülgetett az új motorom Ákos által, ami lassan el is készül, pár nap és elhozhatom tőle. Így nagyon szeretnék vezetni a következő esztendőben ismét. Igazából Ákos mellett is azt éreztem , de jó lenne megint nekem is vezetni.” – osztja meg velünk őszintén gondolatait Tamás.

“Én erre áldozok be mindent, hogy indulhassunk akár a rali2-ben, de lehet csak MARB sprintfutamok lesznek. Egy biztos, hogy jövőre mindent szeretnék az autómból kiautózni, szeretnék arra a szintre eljutni. Hanyik Gergely lesz a navigátorom, akinek már most is nagyon sokat köszönhetek. Nem is beszélve a támogatóimról, akiknek ezúton is köszönöm, hogy egyáltalán már eddig eljutottam, ennyi eredményt elérhettem. Talán rá tudunk tenni egy picit jövőre, mi és és ők is…😂” – zárja a reménykedés hangján Bacsa Tamás.

Ehhez kívánunk mi sok szerencsét, és ezzel a megkereséssel is segíteni kívánjuk Tamás hatékonyságát a támogatók irányába. Megérdemelné, sokadmagával, mert ezek a srácok, ha lehetőséghez jutnak, beleadnak apait, anyait. Mert ez egy ilyen sport. Itt nem lehet álldogálni, ráadásul ha az füvön történik, az itt már régen rossz….😂😂😂

Kósa András Race1.net

A képeket Bacsa Tamás és a Bacsa Rally Team facebook oldaláról vettük le. A címlapfotó Zakkor képe, de minden fotó elkészítéséhez köszönetet mondunk a készítőknek.

 

Post2