“Tehetség kerestetik…és talál!” 2. rész: Hajdu Zoltán

Folytatjuk sorozatunkat. Látjátok igyekszünk, mert sokan vannak, akik az eddigi teljesítményükkel nálunk mindenképpen kiérdemelték, hogy kicsit összefoglaljuk eddigi pályafutásukat. És beszélhessen nehézségeikről, kalandjaikról, és vágyaikról, álmaikról. A most következő pilóta is abbahagyta már egyszer, de nem bírta a tétlenséget, és újból belevágott. Persze semmivel sem könnyebb a helyzete, mint pár évvel korábban. Most rajta próbálunk segíteni, következzék Hajdu Zoltán.

Zoltán is a harmincon onnan van még, persze az én szemszögemből…😂 Mégis már úgy tizenkét szezont kell visszaugranunk, hogy a kezdeti lépésekről beszéljünk.“Igen, mert 2006-ban már versenyeztem, navigáltam akkor. De nem volt még jogosítványom, igaz Lukács Zoli barátomnak sem, aki vezetett…😂🙃. Ez egy akkor Tamási kupának nevezett sorozat volt, ahol így is elrajtolhattunk. Jó, nem volt ez így sokáig, mert a következő esztendőben mindketten megszereztük a jogsit. 2010-ig versenyeztünk így együtt egy Trabanttal.” – eleveníti fel a bő tíz évvel ezelőttieket Zoltán.

“Nem mentünk rosszul, mert 2007-ben másodikok voltunk a kategóriában és a Sprintben is, később pedig rendszeresen az első háromban végeztünk. Szóval közel négy éves autózás után szétváltunk, mert már én is vezetni szerettem volna. Siklós és környékén ment az úgynevezett Mini rally bajnokság, ahová 2011-ben beneveztem. Ez egy A/1300-as Lada volt. Az elején olyan sima, de később felugrottak rá a weber karburátorok.” – mosolyog hozzá szerényen Zoli.

“Szóval itt indultam a környéken ezekben az időkben. Hogy minél eredményesebb legyek, mindig valamit alakítottunk a kocsin, mindig kapott valamit, nos 2013-ban a sperrdifit. Magyarbólyban rajtoltam vele először. Egyáltalán nem volt vele tapasztalatom, éppen a versenyre lett kész. Elrajtoltunk és hamar meglett a tapasztalat…Még egy kölcsön versenyváltó is belekerült, és annyira meg akartam mutatni mit tudok…” – meséli a villányi pilóta. Én meg sejtettem, hogy mi következik…😂

“Az első gyorsasági első körében egy lassítóból kijöttem, álltam a gázon kettőben amikor a sperr “segítségével” már az árokban is voltam, ahol persze ott volt egy betonhíd…Ez így elsőre nem is látszik totálkárnak, pedig az volt… Sőt másnap még dolgozni sem tudtam menni, fájt mindenem, no meg a szívem is…Fél évig építettem az autót, péntekre lett kész, vasárnap délre meg lecsó…” – nevetünk most már rajta. Az alábbi videón az utolsó jelenetként látható a mutatvány.

“Ez a dolog annyira megviselt, hogy utána abbahagytam. Eladtam a roncsot. Néha kimentem nézni a versenyeket, de nagyon el voltam kenődve. Spiegel Lehel barátom szólt 2014-es év elején, hogy üljek be mellé navigálni. Egy kereklámpás Zsigulival toltuk. Mi lettünk az év felfedezettjei. A Sprint light kategóriában pedig éves másodikok. Ez megint arra volt jó, hogy kedvek kapjak a versenyzéshez, és megint nekiálltam egy autót építeni…” – vallja be Zoli.

“A kocsi elkészült 2015 év végére, akkor már mentem egyet vele, de 2016-ban ismét a Mini rallyban vitézkedtem. A kategóriában és a Lada kupában is második helyezést értem el, ami ennyi kihagyás után, úgy érzem nem olyan rossz szereplés volt. Kicsit visszahozta a kedvem és az önbizalmam. Olyan elismert barátom segített, mint Szauer Gergő. Ő mutogatta, hol, mit kéne csinálni. Nagyon hálás vagyok neki…” – meséli büszkén Zoli.

“Párhuzamosan mentem még a Sprint futamokon is, de oda még a kocsim és én is kicsit kevesek voltunk. Ezen akartam éppen segíteni az év elején, készültem is nagyban az orfűi tesztralira, amikor megjött az MNASZ új szabályozása a biztonsági dolgokkal kapcsolatban. Egy hónappal a verseny előtt. Elolvastam, és mondtam, na nekünk nem kell menni ilyen futamokon, hisz erre így nem volt pénzünk…” – mondja most is értetlenül Hajdu Zoli.

“Így megint Mini rally versenyen indultam Kisharsányban. És ha már baj van, jön csőstül… Kilazult egy csavar a doblemeznél, amit gyönyörűen beszippantott a weber karburátor és persze hogy a motorban landolt… Kuka az egész motor. Lehőcz Zsuzsi navigált itt, csak néztünk ki a fejünkből, hogy ez itt most velünk?…” – eleveníti fel keserűen a baranyai pilóta.

“Bajor “Mifu” Zoli bácsi segített rajtam, adott kölcsönbe egy motort, amit utána részletekben meg tudtam venni tőle. Nagyon aranyos és rendes volt, sokat köszönhetek neki. Készülőben az újabb magyarbólyi Sprint futamra, még indultam egy bólyi Mini rally versenyen, ahol meg a kettes fokozat tűnt el a váltóból. Ezt is Mifu bácsi csinálta meg, hogy Magyarbólyban rajthoz tudjak állni. Hú, nagyon sokat segített rajtam.” – hálálkodik most is Zoli a baranyai motorkészítő legendának Bajor “Mifu” Zolinak. Innen is egy nagy kalapemelés neki! 😍

“Utána végre jött egy jó hír az MNASZ-ből, hogy a MARB versenyeken lesz a Sprint kategória, és abban lehet nekünk indulni, így Bakonyán már indultam is, ahol a harmadik helyért csatáztam. A második versenyen meg lefogazott a difi, de a szerviz megcsinálta és legalább a szuperrali szabályokkal tudtam folytatni. Itt már sokat segített nekem Borsos Péter is.” – meséli büszkén Zoli.

“A zobáki versenyre is eljött, és azóta minden futamomon ott van és segít. Teljesen zavarban vagyok tőle, mert ő aztán egy ismert ember az autósportban, és nemcsak hazai szinten. Óriási megtiszteltetés, hogy ő önzetlenül segít rajtam, mert ha nem lenne, nekem kéne egyedül csinálnom a szervizt is, hisz újabban hölgy navigátoraim vannak…”😂– valamit valamiért bököm oda Zolinak, majd jót nevetünk ezen. Mert valóban Roher Ádám és Peresztegei Gábor segítsége után, valóban hölgyek bérelték ki  a jobb első ülést…

Tudsz valamit nagyon, cukkolom Hajdu Zolit. “Á fenét, ez csak így alakult. Egyébként is egyre több lány van, aki navigátornak vállalkozik, és nagyon ügyesek. Én Zobákon Jozipovics Tímeával mentem, és a Sprintben és a kategóriában is másodikok lettünk, így én még annak is örültem, hogy serleget, az elsőket, vihetett haza. Hát még ő, de meg is érdemelte, nagyon jó volt vele versenyezni.” – mondja elismerően Zoli.

“Porrogszentkirályon már Szász Tinával mentem. No, ő már név a szakmában, több ismert pilótával ment, és nekem nagy megtiszteltetés volt, hogy beült mellém. Abszolútban harmadikok lettünk. A Mecsek rali előtti árpádtetői MARB futamon Lehőcz Zsuzsi ült be ismét. Korábban vele már versenyeztem, de munkahelyi elfoglaltságai miatt, nem tud rendszeresen jönni, de nagyon örültem, hogy azon a futamon ismét együtt mehettünk. Jól mentünk, de elrontottam egy lassítót, így a győzelemért utána már nem tudtunk autózni.” – sajnálkozik rajta most is Hajdu Zoli. A felvétel éppen tegnap került ki az oldalunkra, felvezetőként.

“A legutóbbi magyarhertelendi futamon ismét Szász Tinával mentem. Itt sajnos volt egy fékproblémánk, aminek okára még mindig nem sikerült rájönni. Sajnos, itt ezért nem tudtam versenyben lenni, még a dobogóért sem. De ettől függetlenül élveztem a futamot, hisz már az is nagy dolog, hogy indulni tudtam. Ez lenne a célom jövőre is, talán összejön.” – mondja őszintén Hajdu Zoli.

Közben kicsit ismerkedtem a hölgy navigátorokkal, és meg kell mondanom, mindannyian szemrevaló teremtések, és miden elismerésem az övüké…Ilyen és olyan szempontból is…😍 De maradjunk a sportértékénél, nagy dolognak tartom, hogy ilyenekre vállalkoznak. Zoli pedig hű marad önmagához, hisz idén még indul egy versenyen, és megint egy újabb navigátorral. Pont illeszkedik a sorba, bár a bő 100 kilójával már sejthető, hogy férfi, egész pontosan bácsi az illető.😂💪

“Hát igen, nagyon zavarban is vagyok már. Nem elég, hogy egy Evans, Tanak, Al-Attiyah és sorolhatnám, világhírű versenyzők autóját készítette fel Borsos Péter, Zobákon meg egymaga ott feküdt az én Ladám alatt. Erre most még megfejeljük a dolgot azzal, hogy Santa Domenicán ő fog nekem navigálni. Nem is jutok szóhoz, komolyan, annyira izgulok, egy magyar bajnok diktál majd nekem. Nagyon készülök, remélem meg lesz velem elégedve…” – fejezzük be Hajdu Zolival.

Írás közben, még egy információért felhívtam Zoltánt és éppen a műhelyben dolgozott. Nagy csörömpölés volt szombat délután körülötte, hisz készül a kocsi a horvát show ralira. És ki csinálta  a zajt? Borsos Péter… El tudom képzelni Hajdu Zolit, mi jár a fejében, de azt csak sejtem, hogy mi van Petiében… Jó srác, és így kell segíteni, és példát mutatni a fiataloknak. ha ezt látják, alázattal lesznek a rali iránt, ami nélkül nem is lehet érvényesülni. Zoli előtt is ott a példa, és érzem, amióta ezt megtapasztalta, teljesen másképpen látja a (ralis) világot…

😂💪😂

 

Kósa András Race1.net

A képek Hajdu Zoltán facebook oldaláról lettek válogatva. Minden fotós kolléga munkáját köszönjük!

A képek nem mindig a szövegtartalomhoz illeszkednek, kivéve az utolsó kettőt😂😂😍

Post2