ETCC, Hungaroring 1. futam: Két magyar a dobogón

Két zengős autó indult az első sorból. Szabó Zsolt Dávid az első helyről, míg Nagy Norbert a második rajtkockából várta a piros lámpák kialvását. A lámpák kialudtak, a magyarok bealudtak…

Sajnos Szabó egészen a hetedik helyig esett vissza, Nagy Norbi viszont csak egy pozíciót vesztett. Két Honad rajtol a legjobban és húztak el a mezőnytől. György Anett a Zengő Motorsport harmadik Seat Leonjával a kilencedik helyről indult, de fél kör után már jelentősen elvesztette rajtpozícióját. Viszont egyáltalán nem szakadt le.

Christjohannes Schreiber vezette a mezőnyt, mint ahogy az összetett állását is a magyar futam előtt. Mögötte a másik piros Hondában Peter Rikli próbálta feltartani a lendületesen hajtó Nagy Norbit. Ez nem sikerült neki egy egész körön keresztül, Nagy feljött a második helyre.

Szabó pedig elképesztő tempóban kezdte a felzárkózást és másfél kör után a hetedeikről a harmadik helyre jött fel. Bravúros előzéseket láthatott az egyre nagyobb számban érkező szurkolósereg. És egyre jobb hangulatot teremtve azt láthatták, hogy Szabó erősen megérkezett Nagyra.

Kis tanakodás a boxban, áés valószínű meglátva Szabó gyorsaságát, amellett döntöttek, hogy Norbi engedje el Zsoltit, aki a vezető Honda nyomába eredhet. Hat körrel a vége előtt behozhatónak tűnt az éllovas kettő másodperces előnye.

Így is lett, két és fél körrel a vége előtt Szabó beérte Schreibert, de megelőzni nem tudta. Kétszer is összecsaptak az első nem volt szabályos Zsolt részéről, így azonnal visszaengedte maga elé riválisát. Az utolsó körben indított támadása pedig félkeresztbe állást eredményezett, így odaveszett a győzelem esélye. De ez már a rajtnál eldőlt, sajnos a srácok kis hendikeppel indultak… Szabó második lett, nagy Norbi előtt, azaz két zengős fiú a dobogón.

György Anett tizedik lett, egyáltalán nem leszakadva a mezőnytől, dicséret illeti a fiatal hölgyet.

Schreiber győzelmével növelte előnyét az összetettben.

Folytatás 10 órakor.

Post2