WTCC Budapest: Norbiék eltaktikázták?

Viszonylag szerény érdeklődés mellett zajlott ma a Hungaroringen a WTCC időmérő edzése. A változékony időjárás sem kedvezett az eseménynek. Talán sokan érezték, hogy most sem jön össze Norbinak? Hát nem… Így holnap, aki tud menjen a pályára szurkolni, mert elfér a fergeteges buzdítás a magyaroknak.

Sajnos az hamar kiderült, hogy Nagy Daninak itt nem sok esélye lesz, pedig nagyon készült, és fogadkozott a zengős pilóta. De ezt a két éves fejlesztésű Hondát ellensúlyozni a pályaismerettel, erre szinte egyenlő volt a nullával az esély. Dani küzdött, de be kellett érnie az utolsó, tizenhatodik hellyel. Csapattársa Panis sem tündökölt, pedig az ő kocsija az idei változtatásokat mind megkapta, ez a tizennegyedik helyre volt elég.

És akkor nézzük, mire ment Michelisz Norbi a gyári Hondával. Megint rosszul sikerült a felvezetés, már a szabadedzésen is probléma volt a kocsival, alig volt a pályán a magyar fiú. Az időmérőn sem ment igazán jól. Soha nem volt a top idők közelében. Talán ekkor kellett volna csapatnak úgy döntenie, hogy a nyitó verseny első rajtkockájára hajt inkább, de ezt a gondolatot láthatóan nem erőltette a csapat, inkább a főfutamos rajthelyekre apellált. Nem tudom…

Norbi a Q3-ban, csak a hetedik lett. Ahogy száradt a pálya a Volvok is magukra találtak, és már a Citroenek mellett ők is domináltak. A Honda kevésbé. A Q2-ben sem volt tartósan az első ötben Honda, de az utolsó lehetőségek előtt négy perccel mindenki, köztük a gyári Hondák is kijöttek az új gumikért. De ez sem segített. Norbi erőlködött, nem voltak a rosszak a részidejei, de nem is a legjobbak. Nos, talán itt kellett volna dönteni, az utolsó szektorban kicsit elvenni, és ezáltal a pole-t Filippinitől, aki így a nyitófutamon elölről rajtolhat. De Michelisz nyomta és ez éppen a hatodik helyre volt elég, telibe a mezőny közepére. Láttunk már csodát a fiunktól itt Budapesten, nos azokból kéne valamelyiket megismételni.

Így Michelisz Norbi az első, nyitófutamon az ötödik helyről, míg a főfutamon a hatodik pozícióból startolhat. Az időmérőt Huff nyerte magabiztosan Bennani előtt, tehát Citroen első sor.

A harmadik helyen pedig a mezőny meglepetésembere az argentin Guerrieri végzett az öregecske Chevrolet-val. És ennek az embernek nincs egész éves szerződése…

Az sovány vigasz a magyar pilótának, és nekünk is, hogy a Honda megnyerte a csapat időfutamot a Volvo előtt…(kiemelt képünkön)

Holnap a nyitófutam 12 óra 30 perckor, a főfutam 13 óra 30 perckor rajtol.

 

Post2