Kamion Eb: Kiss Norbi dobogóval (is) nyitott

Kiss Norbert Kamion Eb győztes pilótánk is megkezdte a 2017-es szezonját, amelyre az osztrák Spielbergben került sor a Red Bull Ringen.

Norbi az első futamban a hetedik helyről indult, és sokat nem is tudott előrelépni. Sőt sokáig egyet sem. Lacko aki mögüle indult, viszont lépkedett szépen, hisz Norbi előtt már a hatodik volt.

Hahn az Ivecoval rajt-cél győzelmet aratott. Elég magabiztosan, hisz Halm az MAN kamionnal két másodpercen belülre nem tudott kerülni. Körber pedig a másik Ivecoval bő tíz másodpercet kapott. Sajnos Kiss Norbi is a vert mezőnyben ragadt. Végül még egyet előrelépve a hatodik helyen végzett a besűrűsödött “tízmásodpercesek” csapatában.

A második futamon a Mercedesszel versenyző magyar fiú a harmadik helyről rajtolhatott Altenstrasser és Rodriuges mögül. A rajt után Lenz legyűrte Norbit és negyedikként robogott a mezőnnyel. Kiss Norbit kemény fából faragták, és hamar visszaszerezte rajtpozícióját. Rodriuges haladt az élen, olyannyira, hogy fél távnál már négy másodperc volt az előnye a helyi menő Altenstrasser előtt. Őt Norbi egyre jobban szorongatta. Hiába a helyi pályaismeret az osztrák hibázik és Kiss Norbi már második…

Az élre ugrani nem volt esélye, a portugál addigra nagyon elhúzott és nyert. Rodrigues MAN kamionja mögött Kiss Norbi a második a Mercedesszel. Körber pedig az Ivecoját a harmadik helyre kormányozta be. Ezzel megvan az idei első dobogó Norbinak.

Holnap 13 óra 20 perckos és 15 óra 20 perckor lesznek a versenyek.

fotók:Kiss Norbi facebook

Post2