Klausz Kristóf: Végre indulunk, ezt szeretem a legjobban

Sok pilótával közösen Klausz Kristóf is örül a lehetőségnek és ki is használja. Pénteken Pécs mellett tesztel, vasárnap pedig a kisvaszari futammal indítja idei átvariált programját Csányi Botonddal, no meg a Ford Fiesta R5-tel. De minden másról hallgassuk magát a fiatal versenyzőt.

“Három hete már részt vettem egy kétnapos teszten a Rábaringen. Nagyon hasznos volt, hisz apróbb műszaki hibákat javítottunk ezáltal az autón. Jobb, ha ezek most jönnek elő és nem a futamon. Gyakorlatilag most azt mondhatom szinte minden porcikáját átfésültük az autónak. Remélem, most már más nem jön elő, mert alapvetően nagyon meg vagyok elégedve a Forddal.” – meséli lelkesen kedd délután Klausz Kristóf.

“Annak meg külön örülök, hogy hétvégén indulhatunk a kisvaszari futamon, mert teszt ide vagy oda, mégiscsak az éles verseny a legjobb tesztlehetőség. Én legalábbis így szeretem, komolyan véve, beöltözve rendesen és időre. Mi erre használjuk ezt a rali3-as futamot, no meg előtte a pécsi tesztet. Azt már látom, hogy egy R5-ös autónál valóban mennyire hasznos és szinte kötelező a tesztelés. Rengeteg variációt, beállítást próbálhatsz ki, ami itt nagyon fontos tényező.” – állítja a Forddal most ismerkedő fiatal pápai pilóta.

“Azért ez a Covid vírus rendesen átvariálta nekünk is a versenynaptárt. A Mitropa kupa idén lefújva, ezért elsősorban a magyar bajnoki futamokra fogunk koncentrálni. A következő évek terveiben szerepel részemről egy magyar abszolút bajnoki cím. Most idén legalább meglátom, hol tartok az odavezető úton. Nem tudom hol a helyünk pontosan a magyar mezőnyben jelenleg, de ez kiderül. Az északi versenyeknél érzek kis hátrányt, pedig a bajnokság gerincét ezek a futamok adják majd. Régen ill, ritkán jártam azokon a futamokon összességében, most majd kicsit feltérképezem majd.” – elmélkedik Kristóf az idei várható küzdelmekről.

“Ha a lehetőségek engedik, egypár osztrák futamon is indulnánk, de erről majd akkor tudok véglegeset mondani, ha megvannak a pontos időpontok. A szomszédos országokban mindenhol szintén át kellett variálni mindent. Meglátjuk, én szeretem a sógorok pályáit, no meg az élmezőnyük ellen autózni. A Ford egyébként rendben van, Csányi Boti éppen most dekorálja. Nagyon megkedveltem az autót. Lassan rajtkész, a ruháink is elkészülnek reményeim szerint, úgyhogy felőlünk kezdhetjük…” – zárja délutáni interjúját nevetve Kristóf. Pénteken már Pécsett találkozunk.

Friss kép a műhelyből…

Kósa András Race1.net

Fotók: MGR Images, Csányi Botond, Hanyik Szabolcs 

 

Post2