Részletek a Ranga László ralishowval kapcsolatban

Szeretnénk pár információt megosztani a raliversenyzőkkel és a tisztelt érdeklődő szurkolókkal is. Ahogy már pár napja bejelentettük, az esemény 2018. szeptember 28-30. között kerül megrendezésre. Ez a dátum egyértelműen kikerül minden nemzetközi és hazai autós rendezvényt a ralinaptárakban. Az időpont választásnak egyértelműen ez volt a célja.

Az esemény három napjából az elsőt a pályabejárásnak és ünnepélyes megnyitónak szánjuk, egyben megemlékezve és méltatva a névadó, hatszoros abszolút bajnokunk, Ranga Lászlót és pályafutását.

Mind a szombati, mind pedig a vasárnapi nap eseményei Pécs közvetlen környezetében zajlanak majd. Az egyik település és környéke már szinte biztos helyszín, ez pedig Boda. A másik tárgyalás alatt, ahogy biztossá vált, bejelentjük.

A rendezvény célja hagyományteremtően, minden évben megemlékezni méltón, Pécs leghíresebb autóversenyzőjéről, a magyar ralisport egyik kiemelkedő alakjáról, Ranga Lászlóról.  Mi mással tehetnénk ezt, mint ralival. Hogy az eseménynek igazi sportértéke is legyen, éppen ezért bonyolítjuk majd le minden évben a CSAPATVERSENYT.

A Rally Café Autósport Magazin februári száma még kapható! 

A csapatokat három ralipáros alkothatja. Egy első osztályú, egy másodosztályú licensszel rendelkező páros, míg a harmadik kettős a MARB és a Sprint és Mini rali futamon szereplő raliversenyzőkből kerülhet ki. Az ország minden területéről várjuk majd a csapatokat. Már most találjatok nevet a triónak, mert díjazzuk majd a legfrappánsabb csapatneveket. Pl. “Hófehérke és a két törpe, vagy Pécsi Vad-kanok…”

A helyszínek, az útvonalak egyértelműen úgy kerülnek kijelölésre, hogy a MARB és sprintes versenyzők is részt tudjanak venni az eseményen, az ismert korlátok, kötöttségek figyelembe vételével. Mert a ralishow egyik üzenete, és fő motívuma, hogy a kisebb kategóriában szereplők, barátaikkal, példaképeikkel alkothassanak egy csapatot.

Itt jegyzem meg, hogy a rali egyesnek nem feltétlen kell R5-ös pilótának lennie. Egyrészt az ORC-ben szereplő “dögös” autók sem lesajnálandók, másrészt a kiértékelés is kiegyensúlyozottá teszi majd a szerepléseket. Ugyanis, lehet majd mínuszolni, tehát egy defekt belefér, ettől még senkinek nem megy tönkre a versenye. Másrészt, amennyit esetleg egy R5-ös autó ad pl. egy Mitsubishinek, azt lehet, hogy a rali II-es, vagy MARB-os pilóta visszahozza saját ellenfelével szemben. Hisz a három autó együttes ideje dönt majd.

A nevezések leadásakor egyértelműen a csapatnevezéseket részesítjük előnyben. Ez majd a nevezési díjban is visszaköszön, viszont a csapat minden tagja egyénileg is értékelve lesz a saját kategóriájában. Természetesen a nevezések számának felső korlátja is lesz, mert más programok is színesítik majd a rendezvényt. Tehát Kedves Sporttársak, már most kezdjetek gondolkodni és szervezkedni a csapatotok összetételén.

A Race1.net olvasói már szavaztak, hogy mely, egykori pályatársakat szeretnék ismét pályán látni Ranga László vetélytársai közül. Nos, elkezdődött a szervezés, hisz a pilótákra mindenképpen számítunk, navigátoraikkal együtt, az Old Boys kupa keretén belül.

És szándékaink szerint az egykori pályatársak tekintetében külföldről is invitáljuk a versenyzőket. A névsor egyelőre maradjon titokban, de szeretnénk méltón indítani a hagyományteremtő Ranga László ralishowt.

A pályák mind murvás szakaszok lesznek. A gyorsaságik össztávja várhatóan 50 kilométer körül alakul majd.

A három nap alatt számunkra a legfontosabb, hogy mind a versenyzők, mind a meghívott vendégeink és természetesen a rendezvényt megtisztelő szurkolók, jól érezzék magukat. Ezért a futamokon kívül, mindhárom napon, nagy hangsúlyt fektetünk majd a gasztronómiára és kultúrára. Ezek az események ugyanolyan szerves részét képezik majd az I. Ranga László ralishownak, mint az autóverseny.

És ezt mind az alakulóban lévő szakmai stáb, mind pedig az érintett területek, és települések tulajdonosai, és vezetői garantálják, akik egyhangúlag bólintottak egy ilyen rendezvénysorozat megvalósulására.

Az eseményig közel hét hónap ugyan még hátravan, de ez csak így leírva tűnik soknak. Alapos munkához idő kell, és mindent a lehető leghamarabb szeretnénk tisztázni, hogy a konkrétumokról az érdeklődőket folyamatosan tudjuk tájékoztatni. Mert ez a célunk.

 

Kósa András

főszervező

 

A képek a Ranga család tulajdonát képezik. 

Post2