Kérdezz – felelek Oláh Gyárfással, az MNASZ elnökével

Oláh Gyárfás az MNASZ elnöke, egyben az FIA Offroad Bizottságának elnöke exkluzív interjút adott így a szezon kezdetén a Race1.net oldalnak. A kérdéseket bő két héttel ezelőtt juttattam el az Elnök úrhoz. Nos, ettől még egyáltalán nem volt személytelen az interjú. Ugyanis felkérésére, elutaztam Budapestre, ahol egy kávézóban négyszemközt bő két órát beszélgettünk. Kötetlenül, egy szót sem említve az interjú kérdéseiről. Csak megismerni akartuk egymást, a további jó, közös munka érdekében.

Ez így nagyon korrekt volt, hisz még soha nem váltottunk egy szót sem. Szimpatikus kezdeményezés volt, és hasznos. Tisztáztunk pár kérdést nézeteinkkel, meglátásainkkal kapcsolatban. Úgy álltam fel onnan, hogy bizony, így és ez viheti előre a szekerünket. És nem kaptam zsíros állásajánlatot, ha valakiben ez egyáltalán felmerült volna. Válaszokat viszont igen, a megadott határidőn belül. Ugye az autósportban a késésért büntetés jár… De Elnök úr menetlevelét nem kellett elvennem…

Akkor következzék az interjú. Kérem olvassátok figyelmesen, sok mindenre szerettem volna kitérni. Oláh Gyárfás úr mindegyik kérdésre megtisztelt válaszával, és ezáltal a Race1.net olvasóit is. Kezdjük Elnök úr kis bevezetőjével.

“Köszönettel vettem a kérdéseket.

Általánosságban, válaszaim személyes motivációja az AUTÓSPORT és főként a hazai autósport iránt érzett mindenek felett álló tiszteletem, alázatom. Munkámban, döntéseim előkészítésében, munkatársi kapcsolataimban, minden esetben ezek az érzések az iránymutatók.” – indította a kérdezz – feleletet Oláh Gyárfás.

Mikor értesült róla, hogy Jean Todt, az FIA elnöke számít Önre, mint az Offroad szakág leendő elnökére?

Az elmúlt három évben ott voltam minden FIA közgyűlésen, éves sport és regionális konferencián. Évente közel 30 napot töltök FIA konferenciákon ahol tájékozódhatok a legfrissebb sportszakmai tervekről, tudást és tapasztalatot is elsajátíthatok, melyet itthon, napi munkám során tudok kamatoztatni.  Ami hasonlóképp fontos, nemzetközi kapcsolatainkat is ezeken a szakmai fórumokon tudom tovább ápolni. Több alkalommal is személyesen tárgyaltam Jean Todt elnök úrral és a sportszakmai stáb tagjaival.  Az FIA közgyűlés előtt néhány nappal az Fia alelnöke Graham Stoker, és az Elnök úr személyesen kért fel a feladatra. Ezt követően Elnök úr javaslatot tett Világtanácsi ülésen melyet a tagok támogattak.

Ebből a jelentős sportdiplomáciai sikerből, amely alapján Ön tagja lett az FIA legmagasabb sportszakmai döntéshozó szervezetének, a világtanácsnak, közvetlenül hogy fog a magyar autósport profitálni?

Az említett sportdiplomáciai lépések és a magyar autósport kimagasló eredményei alapján kijelenthetem, a lehetőség felbecsülhetetlen.  A Világtanács tagjai és a bizottságok vezetői komoly érdeklődést mutatnak a magyar autósport iránt. Jövőbeli céljainkat, mint pl. Rallycross Világbajnoki futam vagy Rally Európa-bajnoki futam csak a Világtanács jóváhagyásával lehet rendezni. Hazánk sportdiplomáciai elismerésének erősítése mellett, ezeken is dolgozom.

Ahhoz, hogy Jean Todt és a világtanács Önt terjessze elő a szakág elnöki pozíciójára, kellett programmal, tervekkel jelentkeznie előtte? Ha igen, milyen főbb gondolatok szerepeltek benne?

Ilyen elvárás nem volt, hisz gondolatok és a sporttal kapcsolatos szemléletemről többször is szó esett az elmúlt évek beszélgetései során. Az Elnök Úr ezzel tisztában volt, de tudni kell, hogy a FIA szakágak elnöki pozíciójára jelentkezni, pályázni nem lehet, azt minden esetben Jean Todt jelöli.

Kinevezése előtt, vagy után, fennállt annak a lehetősége, vagy feltétele, hogy a szakág elnöki teendőit, csak az FIA főhadiszállásáról irányíthatja? Ha igen, mi a végleges döntés ebben a kérdésben?

Fel sem merült egy ilyen elvárás, nincs is rá szükség. A bizottsági elnök – hasonlóan mint MNASZ elnökként –  társadalmi munkában végzi feladatait. A FIA Genfi központjában egy szakági manager és egy adminisztrátor segíti munkámat, akikkel napi kapcsolatban vagyok. A szükséges személyes megbeszélésekre, bizottsági ülésekre pedig személyesen kiutazok. Szerencsére napi több járat is van Párizsba és Genfbe, így akár kora reggel kirepülök és este már újra itthon is vagyok. Ugyanakkor fontos elmondanom, hogy az utazásaimat az FIA fizeti, így azzal a hazai Szövetségi költségvetést nem terhelem.

Nem túlzok, ha azt mondom a jelenlegi MNASZ elnöki tisztség betöltésére teljes ember is kevés, kettőzött energia kell, hogy végre minden rendben legyen. Bírni fogja a két, de egyenként is igen jelentős tisztség elvárásainak való megfelelést?

Lassan 30 éve életem egyik, meghatározó területe az autósport. Versenyzőként, csapatvezetőként , egzisztenciám építőjeként, MNASZ tisztségviselőként és jelenleg a tagság bizalmát élvező elnökként, tudom, csak humánus módszerekkel, kellő empátiával, odafordulással szabad, és lehet komoly, hosszú távú eredményeket elérni. A kérdést magam is átgondoltam mielőtt a feladatra igent mondtam. Mindig is a tökéletességre és a legjobbra törekszem – erre tanított a sport is – így magabiztosan állíthatom, hogy mindkét feladatot felelősségteljesen el tudom látni. Ugyanakkor az elmúlt három évben sokat tettünk annak érdekében hogy a Titkárságot versenyzőbaráttá és hatékonyabbá tegyük. Beindítottuk az online ügyintézést, amivel sok felesleges adminisztratív feladatot megtakarítunk, arról nem  beszélve, hogy tagjaink ma már akár otthonról is végezhetik az ügyintézést. Sok munka van még előttünk mert évek lemaradását kell behoznunk, de a motivációm és kitartásom nem hagyott alább, tovább dolgozunk azon, hogy elérjük a kitűzött céljainkat.

Az említett hazai állapotok miatt, sok közvetlen, személyes párbeszédre lenne szükség az MNASZ elnöksége és a rendezők, ill, versenyzők között. Új kinevezésével ideje még kevesebb lesz, mégis ez milyen formában lesz megoldható?

Igen, az értelmes párbeszédre szükség van és lesz a jövőben is. Munkám nagy része a kommunikációról szól, mert úgy érzem számos témában csak azért vannak feszültségek, mert fél, vagy hamis információk terjednek és nem beszéljük meg azokat, vagy elbeszélünk egymás mellett. Elnöki megbízatásomat megelőzően versenyzőként, csapatvezetőként, majd rendezőként is dolgoztam, így alapjaiban tudom mindenki érdekeit képviselni. Jövőben is nagy hangsúlyt fektetek a párbeszédre és bízom benne, hogy sikerül minden rendezőt meggyőzni, hogy mindannyiunk számára a versenyzők és a nézők legyenek a legfontosabbak.

Ezt az ideológiát képviselem és ma már tudom munkatársaim közül sokan vannak akik hasonlóan gondolkodnak. A Szövetség döntéshozóinak többsége tudja, hogy a választott tisztség nem azt jelenti, hogy jár nekik egy kivételezett lehetőség. Ők azok akik hálásak azért, hogy bizonyíthatnak, és ezért megkapják a támogatást a  tagságtól a jövőben is. Ebből a körből érkeznek komoly és megfontolandó kritikák. Ezek teszik tisztán átláthatóvá a rendszert. Tanulok ezekből és várom a jövőben is a megalapozott építő kritikákat.

A tagság jelentős része bizalmával díjazza azokat, akikre számíthat, akik pedig elvesztették a hitelességüket, előbb/utóbb elvesztik a bizalmat is.

A Rally Café Autósport Magazin már a MOL kutakon is kapható 

Az MNASZ-t tömörítő szakágak közül, létszámban, érdeklődés és népszerűség tekintetében kiemelkedik a rali. Úgy erős 60%-ot tesz ki, mégis valahogy a legrendezetlenebb szakág? Miért?

Ennek a témának a gyökereit a 90-es évekre kell vissza vezetni. Megszűntek a nagy vállalatok által alapított autósport szakosztályok, akik egy kézben, jól szervezetten irányították a viszonylag nagy létszámú tagságukat. Ellátták versenyautókkal a tehetségeseket és szerviz háttérrel segítették a többieket. Abban az időben országosan 10-15 szakosztály versengett a Magyar bajnoki címekért. Napjainkban egyszemélyes egyesületek vannak, akik más-más érdekszférába tartoznak. Nehéz a nagyságrendileg 70 Rally nevezői licences egyesület érdekeinek minden kérdésben megfelelni. Én itt keresném a rendezetlenség okait is.

Természetesen a problémák felismerése csak egy lépés, a megoldás a fontosabb. A rendezetlenséget csak párbeszéddel tudjuk feloldani, és fontos, hogy mindenki tegye kicsit félre az egyéni érdekeit, és próbáljon az egész szakág fejével gondolkodni.

A Forma1-et, de még a túraautózást is nélkülözve (főleg anyagi korlátai miatt), egy nemzet autósportját a nemzetközi szurkolók, és talán a szakma is úgy ítéli meg, mennyi és milyen szintű raliversenyzője van? Ön szerint, mi ebben a kérdésben hogy állunk?

Az adott ország bajnokságának minősége szabja meg a szintet. 2017-ben 23db R5-ös versenyautó állt rajthoz. Ezen a számon felkapták a fejüket a környező országok szövetségei és az FIA is. Természetesen a versenyzői létszám is egy fontos mutató, főleg ha az utánpótlás nevelés oldaláról közelítünk. Az egy fontos és eldöntendő kérdés, hogy a tehetséges fiatalokat az MNASZ rendszere és készségei meddig tudják segíteni.

Tudom, hogy nem örül minden írásomnak, de elfogadom. De akkor is állítom, hogy a nemzetközi megítélésünk miatt, a raliban tehetségeinknek nemzetközi szereplési lehetőséget kéne biztosítani , akár kisebb állami támogatás révén is. Ebben egyezik a véleményünk?

Rosszul tudja! Minden írását igyekszem elolvasni és értékelni. Igen. A fejlődés iránya a nemzetközi megmérettetés. Az a kérdés, mi az a szint, ami segítségnek számít. Egy tehetséges rallyversenyző éves költségvetése meghaladja az MNASZ éves bevételét. Egy ajtón kopogtatunk, csak én tudom mi van a túloldalon. A sportágfejlesztő programban meghatározó összeg került betervezésre a hazai tehetséges fiatalok nemzetközi versenyen való indulásának támogatására.  Ez persze nem azt jelenti, hogy ki tudjuk fizetni a teljes verseny költségvetést, de részt tudunk vállalni a nevezési díjból, utazási költségekből, versenyt megelőző mentális és fizikai felkészítést és privát teszt lehetőséget is tudjuk támogatni. Bízom benne, hogy a program elfogadásra kerül és egy új időszámítás indulhat meg a Magyar autósportban.

Az Ön személyes versenyzői karrierje, inkább a pályaversenyzésben domborodott ki, ezért teljesen érthető elfogultsága velük szemben. Az új kinevezése által az offroad szakág nyilván kiemeltebb prioritást élvez majd munkájából is fakadóan, ezen belül a szákág zászlóshajója a ralikrossz. Éppen ezért nem lenne célszerű, kicsit szabadjára engedni, nagyobb önállóságot engedni az MNASZ működésén belül a ralinak?

Az én versenyzői karrierem a gokartban volt a csúcson, mely köztudottan minden autósport alapja. Jogosítvány hiányában sajnos akkoriban még nem tudtam Rallye autót vezetni, pedig mindig is közel állt a szívemhez. Soha nem felejtem el, amikor tizenévesen Ranga László vitt egy gyorsasági szakaszon, életre szóló élményt adott nekem. Visszatérve a kérdésre, nem vagyok elfogult egyik szakággal szemben sem és ha visszatekintek az elmúlt 3 évre, kijelenthetem a belső arányokat is figyelembe véve a rallyval többet foglalkoztam mint az összes többivel. Szakág jelenleg is teljesen önálló, igaz hatalmas szükség lenne a megbízott szakágvezető kérésére a bizottságot is kinevezni, de sajnos az elnökség nem minden tagja gondolja ugyanezt.

Az én személyes véleményem az, hogy a rali szinte egymaga, egy jó stratégiával, működéssel egymaga is képes lenne ellátnia, fenntartania magát. Természetesen jogilag maradva az MNASZ-en belül, egységben ASN-ként, tagszövetségként az FIA felé. Lát erre esélyt jelenleg?

Nem…

Mennyire politikamentes az MNASZ működése, és egy esetleges állami támogatás kiharcolása után, mennyire érezné a függőség veszélyét?

Az MNASZ teljesen politikamentes. Az állami támogatásokért nem harcolnunk kell hanem kiérdemelni.  A döntéshozóknak azt kell bizonyítani, hogy jó kezekbe kerül a nyújtott támogatás.  Hónapok óta dolgozunk egy sportágfejlesztési terven és ugyanakkor elindítottuk a Kesjár Csaba programot, mely az utánpótlás- és tehetséggondozásról szól. Amennyiben a fejlesztési terv a költségvetéssel együtt a kormány elé kerül pozitív döntést hoz, akkor azt kell végre hajtani, nincs benne semmilyen politikai függőség.

Tavaly november 23-án találkozott Dr. Szabó Tünde az  EMMI sportért felelős államtitkár asszonyával. Volt szerencsém már interjút készíteni vele, jót beszélgetni élőben az akkori műsoromban. Igaz, 2003-ban a téma alapjai pikánsak voltak, de onnan tudom az autósporthoz vajmi keveset ért.  De, egy nagyon kedves, és okos embernek tartom. A beszélgetésük teljesen formális volt, vagy valóban úgy értékeli, hogy érdemben tudott az államtitkár asszonyra hatni?Ha igen, mivel? És milyen konkrét ígéretekkel álltak fel a találkozás után?

Az államtitkár asszony 15 évvel ezelőtt nem ismertem, de manapság nagyon jól tájékozott a magyar autósportról. Tavaly ellátogatott Máriapócsra, megnézett egy versenyt és díjat adott át a győzteseknek. A tavalyi találkozás egy felmérés, vagy ismerkedés érdekében történt. Azóta vele és az EMMI munkatársaival dolgozunk egy átfogó részleteket is érintő támogatási lehetőség kidolgozásán, melyet az előbbiekben már említettem. Eredményről remélem minél hamarabb tájékoztathatom a Tagságot.

Személyes véleményem az, hogy az MNASZ kommunikációja a sajtó, de még inkább a szurkolók felé kissé merev. A honlapjuk egyáltalán nem naprakész, és még a közösségi oldaluk sem. Közvetlennek pedig egyáltalán nem mondható. Nem kéne ezen javítani? Egyes szakágak legendáiról, különböző évfordulóikról rendszeresen elfeledkeznek. Ezt elfogadhatatlannak tartom, mert úgy gondolom, ha azokra nem emlékezünk, és nem követjük példáikat, akiknek köszönhetjük, hogy van jelenünk, akkor nekünk nem lesz jövőnk. Ön viszont személy szerint elég aktív közösségi oldalán, aminek én személy szerint örülök, talán éppen azért, mert ebben a kérdésben egyezik a véleményünk?

Igen! A média megjelenés fontos kelléke a sikernek. A MNASZ hivatalos oldala naprakész, van hogy naponta is többször frissítjük az aktuális döntésekről a Tagokat.  Az MNASZ Facebook oldala versenyzői eredményekkel és verseny infókkal látja el a az közösségi igényeket.

Az MNASZ Social Media részlegét a tavalyi évben kezdtük felpörgetni, és folyamatosan emelkedik az olvasók és látogatók létszáma. Ez nem egy magazin, de fontos, hogy lehetőségeinkhez képest, minden fontosabb autósport hírről, eseményről beszámoljunk. Természetesen a munka nem áll le, dolgozunk azon, hogy minél több olvasóhoz eljussanak az MNASZ közleményei és hírei.

Én az írásaim és annak tartalmát mindig vállalom, nevem feltüntetésével. Ön választott elnökként, különböző döntéseivel és cselekedeteivel kell, hogy ugyanezt megtegye. Éppen ebből kifolyólag nemcsak a dicséretekkel, hanem a kritikákkal is szembe kell néznünk mindkettőnknek. De úgy érzem, Ön kicsit kerüli a konfliktus helyzeteket. Rosszul látom?

Vegyük ketté a kérdést. Mindig és mindenhol vállalom a nevem felett megjelenő bármilyen nyilatkozatot vagy írást. Kérdésének második részére azt tudom válaszolni, hogy lassan 30 éve életem egyik meghatározó területe az autósport. Versenyzőként, csapatvezetőként, MNASZ tisztségviselőként és jelenleg a tagság bizalmát élvező elnökként, tudom, csak emberi módszerekkel, kellő empátiával, odafordulással szabad, lehet komoly eredményeket elérni! Ezt az ideológiát képviselem, és ma már tudom, munkatársaim közül sokan vannak, akik hasonlóan gondolkodnak. Amennyiben ezt Ön „konfliktuskerülésnek” ítéli meg, szíve joga.

Mielőtt azt gondolná, hogy most kicsit “piszkálom”, azt is be kell vallanom, hogy remek a személyes kommunikációja, frappánsak, és vállalható megfogalmazásai vannak stilisztikailag. Azaz, egy felkészült, intelligens embernek tartom. Éppen ezért gondolnám, hogy ugyanezt követelje meg mindenkitől a közvetlen munkatársai körében is, amely az MNASZ pozitív arculatát elősegítvén, kellemesebb megítélés alá venné az egész szövetséget. Mit éreznek ebből, vagy esetleg rosszul látom innen a másik oldalról?

Köszönöm a dicsérő szavakat valóban fontos számomra mikor mit mondok és természetesen a Kollégákkal szemben is megkövetelem ugyanezt.

A demokráciában személy szerint fontosnak tartom, hogy hozzám is eljussanak azoknak az embereknek, sporttársaknak a véleménye, kérdéseik, akiknek írok, vagy akikről publikálok. Ezért, talán látta a közösségi oldalon, lehetőséget adtam számukra, hogy rajtam keresztül kérdéseket tegyenek fel Önnek. Ebből a csokorból következik az első. Nagyon jó, hogy márkakupaként idén (is) szerepel a Peugeot sorozat az R2-es kategóriában. Mégis nagyon gyengén van promótálva, miért?

Az R2-be illeszkedő Peugeot Kupa sorozat promótálása a szerződött Promóter feladata. Sajnálom a múlt év sikertelenségét és csak remélni tudom, idén megvalósul ez az utánpótlás nevelés számára is fontos versenysorozat. Amennyiben így lesz, úgy a Szövetség is kiveszi a részét az R2 Peugeot kupában induló versenyzők támogatásában.

Ön személy szerint a Sprint futamban résztvevő, sőt tovább megyek, a Mini rali-bajnokságokban szereplő sporttársakat a magyar rali utánpótlásának tartja? 

Éppen lehet a Sprint és a Mini Rally egyfajta utánpótlás nevelő kategória, de azt gondolom a Szövetségnek a MNASZ által kiírt bajnokságában vannak kötelezettségei utánpótlás terén. Ebben az évben az Északi MARB bajnokság rendezőjével megállapodott a Szövetség, hogy azon versenyzőknél akik átalakítják versenyautóikat és felszerelésüket a jelenlegi MARB szabályoknak megfelelőre a rendező egész évben eltekint a nevezési díjtól. Eddig 45 olyan versenyző jelentkezett ebbe a északi MARB programba akik közül tavaly sokan nem is indultak versenyeken. Ehhez még hozzá jön a tavaly átlagosan 45-50 induló, így közel 90 fő lesz már az első futamon. Amennyiben a déli régió is átvenné a programot, úgy már akár országos is lenne a lehetőség az rallye utánpótlás keresők számára.

Itt visszakanyarodok arra a gondolatra, hogy néha sokkal előrébb járnánk, ha mindenki picit hátra lépne, és nem csak a saját érdekeit tartaná szem előtt, hosszabb távon gondolkodna.

Hogyan látja az Elnök Úr a Magyar Amatőr Rallye Bajnokság déli régiójában kialakult helyzetet, illetve milyen megoldási lehetőséget lát abban, hogy a régiós Bajnokság más terültekhez hasonlóan ne haljon meg. Ergo, hogyan látja rendezhetőnek a MARB és az RSK egyazon rendezvényen történő indítását annak érdekében, hogy a MARB országos bajnoki futamok közel fele ne maradjon el?

Szeretném azt mondani, hogy mindent megteszek a saját hatáskörömben, viszont ezeket a feladatokat a rendezőknek kell ellátni. Mint ahogy az előző válaszomban is jeleztem, valami elindult az északi régióból, ami megoldhatja a problémákat. Sprint kupával kapcsolatban nincs semmi érdemi változás. Ahogy az elmúlt években is, továbbra is rendezői hatáskör és Szövetség – mivel az MNASZ alá nem tartozik- ebbe nem szól bele.

Hogy látja, előfordulhat idén is az a szégyen, mint tavaly, hogy ralibajnoki futam maradjon el?

A Budapest Rally elmaradása komoly megrázkódtatást idézett elő minden érintettnél. Nálam is. Sokat dolgoztunk a sikeréért és már-már azt éreztük megvan, Budapest a miénk. Azért én szégyennek nem nevezném, kudarc volt az, a tisztesség és a naivitás kudarca a nagy szellemekkel szemben! A sportban el kell fogadni a kudarcokat és tanulni kell belőle. Én így tettem!

A versenyek tisztaságát garantáló ellenőrzések, mint a Mecsek ralin eszközölt üzemanyag mintavétel, fontos elemei egy szabályosan működő bajnokságnak. Igen rosszul sült el, valljuk be. Kit talált ezért felelősnek, és mi lett az eredménye?

A technikai és rally bizottság is indított vizsgálatot az ügyben. Amennyiben ennek lesz publikus eredménye azt természetesen a bizottságok nyilvánosságra hozzák. Ugyanakkor felhívtam a bizottságaink figyelmét, hogy az év kezdeti szabály módosítások alkalmával különös tekintettel járjanak el annak érdekében, hogy szabályaink alól ne lehessen kibújni eljárási hibára hivatkozva.

Gyakorlatilag az előző kérdéshez kapcsolódik, hogy érthető és világos az MNASZ szabályrendszere a ralira vonatkozóan. De honnan lesz pénz, vagy van e, ezeknek a törvényeknek a betartására? Jól fog ez működni az idei bajnokságban?

Van forrás az eszközök beszerzésére és lesz tudás is a vizsgálatok szakszerű végrehajtására.

Nem gondolkodnak azon, hogy visszaengedik az ORB-be a WRC autókat? Környező országokban van erre példa, pl. Olaszországban külön bajnokság van kiírva számukra. Nem gondolja, hogy pár ilyen autó megjelenése, több nézőt vonzana ismét a pályák szélére?

A hazai bajnokságban sem tiltott WRC autóval való indulás, sőt az ORC bajnokságban van is erre példa Csík Zoli egy iszonyatos jó hangú Subaru WRC-vel megy.  Tehát ha valakinek van ilyen autója és el kíván indulni a szezonnyitó Eger Ralin akkor azt megteheti. Egy megkötés van erre vonatkozólag, hogy ORC-ben lesz értékelve,   de nem hiszem, hogy ez a visszatartó erő, inkább az ára és fenntartási költsége az amiatt kevesen indulnak itthon ilyen autókkal.

Az utóbbi hét, szurkolói körből érkező kérdést követően, következzék az utolsó. Ha tehetné mi lenne fontossági sorrendben a három kívánsága? És azokat milyen módon használná fel az MNASZ és az egész autósportot tömörítő társadalom érdekében?

Legutóbb gyermekkoromban gondoltam arra, hogy de kifognám az arany halat, vagy megkeresném a lámpást, hogy kiengedjem belőle a Dzsint. Ma már tudom nincs három kívánság, nem is szeretném, ha lenne. Abban hiszek, amit meg tudunk tenni, saját erőből, őszintén, magunkért és ez esetben az Autósportért. Békében, nyugalomban, okosan mindet elérhetünk, amit szeretnénk, aztán ha újból eszünkbe jut a három kívánság mítosza, rájövünk már megvalósult minden álmunk!

Köszönjük az exkluzív beszélgetést!

Kósa András Race1.net

fotók: MNASZ Média, Oláh Gyárfás facebook

Post2