Ralikrossz Vb-Eb, Svédország – Höljes

Kezdjük röviden a magyarokkal. A legszomorúbb történet Kiss Pál Tamásé, aki egy jó rajtot követően, rögtön egy tömeges ütközésbe keveredett, pedig éppen a vezetés megszerzésére volt jó pozícióban. Kiforgatták, autójába rohantak, amiből kifolyólag úgy megsérült a bukócső, hogy a verseny folytatását az FIA felügyelői nem engedték. Alább a felvételek:

Az S1600-as kategóriában ennél szebb, és szerencsésebb eredményeket produkáltak a magyarok. Szabó Krisztián második lett a Skoda Fábiával, és ezzel összetettben 60 pontjával a negyedik helyen áll. Hátránya mindössze 13 pont, hogy ismét Európa-bajnok lehessen. Marton Gergely, szintén Skoda Fabiával a hatodik helyet szerezte meg,

A Vb döntőt a Supercars kategóriában ismét Petter Solberg nélkül rendezték meg. Viszont ott volt Kristoffersson (VW Polo), Bakkerud (Ford Focus), Loeb (Peugeot 280), T. Hansen (Peugeot 208), Eriksson(Ford Fiesta) és Baumanis(Ford Fiesta). És ebben a sorrendben is értek célba, nem véletlenül volt így a felsorolás… A döntő élmény volt, nézzétek meg a futamot, megéri.

A versenynaptárt, és a javított ponttáblázatot(még ma) cikkünk mellett találjátok jobb oldalt.

 

Post2