WTCC: Michelisz Norbi megkedveltette velünk ezt a pályát

Sokszor elmondtuk már különböző fórumokon erről a pályáról a véleményünket. A WTCC szervezői füléig is eljutott, és végre valami lépés történt, egy joker kör formájában. Valljuk be őszintén ez sem hozott akkora változást, mint vártuk, de mindenképpen színesebbé tette a futamot. Nekünk konkrétan piros-fehér-zöldé.

Mert a főfutam után Norbi így verte autója tetejét, jogosan, hisz legnagyobb örömünkre megnyerte azt. Innentől kezdve kit érdekel ez a pálya…

Persze, hogy érdekel minket, félre értés ne essék, és tényleg, még átgondoltabban kell valamit variálni vele, mert a helyi közönség megérdemli. A magyar hangulattal felérő körítés élményszámba ment, és Monteiro mellett Norbit is éltették. Tehát a helyszín tagadhatatlanul jó választás, a pályát kell kicsit még variálni, van rá egy év…

A Honda is kibírt mindent…

A futamról annyit, Norbi jól kapta el a rajtot, míg Huff egyáltalán nem… Gyakorlatilag az utolsó helyig esett vissza a másodikból, de amit utána művelt az kemény volt. Mindenkin átgázolt, akin lehetett. De Norbiékon nem. Az eleje a joker kör megváltásában bízott, de nagy változásokat az sem hozott, mindenki jól számolt fejben, és hála Istennek, Norbi is aki az őt követő Björkkel együtt ment ki.

És mindketten a korábban már teljesítő pilóták elé jött vissza és ezzel el is dőlt a verseny.

Sajnos mindkét futamon pont nélkül maradtak a zengős autók. De az ETCC kárpótolta őket, hisz Szabó Zsolt megnyerte a második futamot, míg Nagy Norbert az elsőn második lett. Gratulálunk!

Nagy Norbert és Szabó Zsolt  fotó:Zengő Motorsport facebook

WTCC főfutam végeredménye:

A pontverseny állása:

1. Tiago Monteiro 164
2. Thed Björk 160
3. Nicky Catsburg 154
4. Michelisz Norbert 137
5. Mehdi Bennani 133

Erre mi is koccintunk, ismét versenyben a Vb címért…

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, az első futamot Bennani nyerte, Monteiro és Björk előtt.

forrás, fényképek: WTCC twitter, Castrol Honda twitter

Post2