MotoGP Assen, Hollandia

A világbajnokság mai futamai a Moto3 küzdelmeivel elkezdődtek. A szokásoktól eltérően, őket nem a Moto2, hanem a MotoGP királykategória résztvevői követik 13 órai kezdéssel.

MotoGP

Aki ezt nem látta, bánhatja. Rossi leiskolázta a mezőnyt. A rajtból az élről induló Zarco jól jött el, mögötte Marquez és Rossi volt a sorrend. A második körben a vezető hármashoz tapadt még Petrucci.

A negyedik körben Marquez a csípőjén fordult, de simán ment tovább…

Így mentek szorosan egymás mögött a tizedik körig, amikor beindult a tűzijáték. Rossi megelőzte Marquezt, majd bő fél körrel később az addig vezető Zarco is a Doktor hátát nézte.

Az előzés után Zarco még próbált zárni Rossinak, de a francia bánta a koccanást, aki így kizökkenve a harmadik helyre esett vissza.

Elől Rossit szorongatta Marquez, miközben a formán kívülre került Vinales eldobta a Yamahát a síkánban. Az esés nem volt nagy, viszont a fekvő spanyol mellett centikre ment el a mezőny, az rendkívül veszélyes szituáció volt…

Miközben Marquez erőltette a Rossi elleni párharcot, Smith és Bautista is kiesett. Marquez annyira elhasználta a gumikat, hogy Petrucci is bejött elé, és már a második volt honfitársa mögött.

Aztán a nyolc körrel a vége előtt elkezdett szemerkélni az eső. Több sem kellett a Petruccinak és Doviziosonak, akik közismerten esőmenők, szinte állva hagyták a mezőnyt. Voltak, akik kimentek motort cserélni, de az élbolyból senki. Vagyis Zarco, de akkor már nem az elsők közé tartozott, a motcserével meg a tízben sem volt utána.

Három körrel a vége előtt még Petrucci, Rossi, Dovizioso volt az első három sorrendje, aztán jöttek az utolsó, leglátványosabb rakéták a tűzijátékból. Rossi villant a legnagyobbat, az élre vágott, de az sem volt kis durranás, ahogy Marquez megelőzte Doviziosot és Crutchlow-ot.

A pár hete még olyan állapotban lévő Rossi, aki euromillió ellenére sem tudott levegőt venni, motokrosszos balesetét követően, most nyert egy rendkívül kiélezett versenyen. Petrucci kicsit cslódott volt, de aztán feloldódva a ceremónián már örült a második helynek, míg Marquez is élvezte Rossi társaságát a dobogó harmadik fokán.

Moto2

A versenyt Morbidelli nyerte, Luthi és Nakamgami előtt. Részletek később! 

11.18. Hazai pályán a holland Bo Bendsneyder mindent megtett, hogy célba érkezzen. De mivel a célvonalon a motorjától külön ért át, ez így sajnos még hazai pályán is érvénytelen

11.42. Aron Canet nyerte a Moto3-as versenyt. Fenati és McPhee előtt.

11.35. 3 körrel a vége előtt Mir vezet.

11.26. Pagliani nagyot esett…

11.23. nagyon keményen húzzák, Fenati vezet

11.20. Ha ilyen nem lenne, nem is néznénk

11.15. Jorge Martin más íven…

11.10 A szokásos képek

11.00. A Moto3 rajtja

forrás: MotoGP twitter

Post2