Ralikrossz Vb, Eb Norvégia: Kristofferssoné a trófea, Kiss Pál Tamástól a versenybírák vették el a második helyet…

A norvégiai Hellben szombaton és vasárnap Ralikrossz Eb, és Vb futamot rendeztek. Nagy taktikázások voltak a pályán , és sajnos azon kívül is… Utóbbit Kiss Pál Tamás bánhatja.

A szombati esőzések után, vasárnap már remek, norvég mércével, időben zajlottak a futamok. A Vb-n a két előfutamból, ha versenyző jutott a fináléba. Az első elődöntő után Bakkerud, Loeb és Timerzyanov szövögethetett győzelmi álmokat. A hazai kedvenc Solbergre is számítottak a nézők. Csak ott mást szövögettek a társak, mégpedig, hogy a világbajnok még a döntőbe se jusson. Jól dolgoztak, mert ez bekövetkezett. A másik futamból Kristoffersson, Ekström és T. Hansen jutott a végső csata lehetőségéhez. A döntő:

Tehát Kristoffersson nyert Bakkerud és Loeb előtt.

Kristoffersson, Loeb és Bakkerud   fotó: FIA World Rallycross twitter

A magyarok közül Csucsu a Vb mezőnyben volt érdekelt és egy gépátvételi malőr miatt már szankcionálták is, majd a büntetésként kiszabott kevesebb kvalifikációs köröket kapott, az előfutamban meg defektet…

Kiss Pál Tamás az Eb futamon a Q1-et megnyerte, Kárai Tomi korai rajtott vett, ezért a két Joker körrel csak 24. volt. Következő futamban Kiss Pál autóját kicsit deformálták, és Kárainak sem ment 26. helyen állt.

Kárai Tamás végül 23. lett, míg Kiss Pál Tamás beverekedte magát a döntőbe. Nos a magyar élpilóta remekül helyt állt, megismételte barcelonai eredményét és második lett. De csak rövid ideig ünnepelhetett, mert később a versenybírák 5 másodperces büntetést szabtak ki rá, Marklund akadályozásáért, így a büntetéssel csak az ötödik helyre volt jó – a versenybírák örömére…

Mi így is gratulálunk Kiss Pál Tamásnak, nálunk ő a második.

fotó: Kiss Pál Tamás facebook

Post2