ööőőöö… Illetve… 😂😂😂 20. rész: Kertész Krisztián

Ismét egy nagyon jó nevű navigátor kapta a lehetőséget, hogy kérdéseinkre válaszolva bemutatkozzon az oldalunkon. Ezt köszönheti Czakó Janek kollégájának, aki Kertész Krisztiánt tartotta méltónak arra, hogy számára tovább adja a stafétát. 

1. Mennyire vagy elégedett az eddig elért eredményeiddel?

Igazából elégedett lehetek. Csak az abszolút magyar bajnoki cím hiányzik. Hadik Andrissal voltam már második és harmadik is, de a bajnoki cím nem velem jött össze neki, az nekem még nincs. Viszont az év navigátora lettem 2016-ban, 2018-ban viszont pilótaként lettem bajnok az ORC P/13-as kategóriában. Szóval inspirál még az abszolút bajnoki cím, ezért is ültem vissza Andris mellé. Nagyon nagy dolog mellette ülni, mint kisebb kategóriában vezetnem…

2. Biztos, hogy mindig is navigátor szerettél volna lenni?

Dehogyis, nem! Először pilótaként kezdtem 2000-ben egy Zsigulival. Nem sokkal később fel is borítottam… 2003-ban Káli Attila hívott navigálni, mivel pénzem nem volt arra, hogy én vezessek, elvállaltam. Többek között 2006-ban már Bodolai Lacival mentem. Sok pilótának navigáltam, 2012-től csak Hadik Andrisnak.

3. Van példaképed, ha igen, ki az, akire felnézel és inspirált téged is? És miért ismered el?

A külföldiek közül Nicky Grist. Nem volt normális, ahogy kibírta McRae stílusát, de Kankkunen mellett sem lehetett rossz neki. Daniel Elenától az itiner írást lestem el. Az itthoniak közül Büki Ernő és Tóth Imi belsőit néztem rongyosra, rajtuk nőttem fel.

4. Mi volt az eddigi legnagyobb baklövésed és lett következménye? 

Nem nagyon emlékszem ilyenre. Kudarc az volt, mint a tavalyi év maga. Nyaki gerincsérvem lett. Már aludni sem tudtam tőle, és először nem biztattak azzal, hogy a műtét után folytatni is tudom majd az autóversenyzést. Aztán itt Miskolcon Dr Papp Attila idegsebész megnézett és biztatott. Végrehajtott egy sikeres műtét és újra autóban ülök már, de sajnos a tavalyi év teljesen kiesett.

5. Ki volt eddigi pályafutásod alatt a legjobb pilóta, akivel együtt tudtál dolgozni és miért őt emeled ki?

Egyértelműen Hadik Bandi. Ahhoz ismerni kell, hogy miért. Alázat, eltökéltség, alaposság jellemzi. És amennyire ért az autókhoz, na ez az amit én soha nem tudnék. Élmény mellette ülni. Sok dolgot nem mernék megcsinálni, amit ő igen. Elképesztő ezt érezni és nézni a jobb1-ből. Most Velenjében is bizonyított.

6. Osztod azt a véleményt, hogy a navigátoroknak is valami nem stimmel a homloka mögött, mint a kapusoknak a labdajátékokban ?

A pilótáktól kéne megkérdezni. De nem gondolnám. Mondjuk jégkorong kapus nem lennék. Egyszer voltunk korongot bedobni a DVTK Jegesmedvék meccsén, azóta ott ragadtunk, Hadikékkal rendszeresen járunk. Keménysport az is. De visszatérve ránk, nekem olyan természetes az egész, izgulós fajta sem vagyok.

7. Mi az amivel elégedett vagy a ralisportunkban és mivel nem?

Igazából a mezőnnyel igen, most is kemény lesz a Salgó rali. Több, mint húsz R5-ös autó lesz, jobbnál jobb párosokkal. Van küzdelem rendesen a mezőnyben és ez jó. Hogy ismét versenyezhetünk, már jó. Imádok itthon versenyezni, de a külföld az igazi. Nagyon frappáns futamok vannak, most is Velenjében élmény volt menni.

8. Melyik volt életed eddigi legnagyobb kihívással járó futama? 

Az Eb futamok! Amikor először indultam az Ypres ralin, 18 fajta gyorsasági volt. Bütyök nőtt az ujjamra, mire lejegyzeteltem az itinert. Aztán a Barum rali sem semmi. Szóval ezek a futamok voltak a legkeményebbek.

9. Melyik futam az, ahol mindenképpen indulni szeretnél egyszer pályafutásod alatt és miért?

Finn ralin mindenképpen. Elképesztő élmény lehet annyi ugratón menni. De bármelyik WRC futam jöhet, vagy egy komplett ERC szezon. Bármi jöhetne, mindegyiken szívesen mennék.

10. Ezt a tíz kérdést melyik kollégádnak tegyük fel a következő részben a te kérésedre?

Deák Attilának szeretném ezt a lehetőséget. Kevés olyan alázatos navigátor van, mint ő. Helyettem is el tudnám képzelni.

Kósa András Race1.net

A képeket Kertész Krisztián küldte szerkesztőségünknek.

Az “ööőőöö… Illetve… 😂😂😂 ” cikksorozat eddig megjelent részeit a riportalany nevére kattintva olvashatod. 

1. rész Ferencz Ramón
2. rész Mesterházi Márk
3. rész Kuti Péter
4. rész Németh Gergely
5. rész Istovics Gergő
6. rész Csökő Zoltán
7. rész Bán Viktor
8. rész Csányi Botond
9. rész Kecskeméti Balázs
10. rész Kiss Andris
11. rész Illés Peti
12. rész Papp Tamás
13. rész Hannus László
14. rész Kocsis György
15. rész Kerék István
16. rész Zsiros Gábor
17. rész Tóth Imi
18. rész Büki Ernő
19. rész Czakó Janek 

 

Post2