ööőőöö… Illetve… 😂😂😂 11. rész: Illés Peti

Kiss Andris Illés Petinek adta tovább a kérdések megválaszolásának lehetőségét. Ladás navigátor kollégák egymás között. Nézzük Peti milyen válaszokat adott, amikor szombat délután földművelés közben zavartam. És persze kíváncsian vártam, ő kinek adja tovább a stafétát. No, akkor nézzük.

1. Mennyire vagy elégedett az eddig elért eredményeiddel?

Jó kérdés! Éppen ma 162 napos a kisfiam, így maximálisan elégedett vagyok… Életben vagyok, a pilótáim egyben vannak, így minden ok! Szabó Lacival sokat mentem, óriási élményekkel gazdagodtunk, nagyon jól éreztük magunkat. Mind együtt a szervizcsapattal, dobogón is állhattunk, ami még hab volt a tortán.

2. Biztos, hogy mindig is navigátor szerettél volna lenni?

Nálam ez még meg sem fordult a fejemben. Mégis navigátor lettem. Zalavári Anti mellett kezdtem, egy sprintversenyre hívott maga mellé. Így csöppentem bele. De nem bántam, egy percét sem. Már függő vagyok tőle, olyan mint egy nagy löket adrenalin. Ha van lehetőség, még mindig szívesen megyek. Nem vagyok válogatós a pilóta kérdésben, élvezzük és érjünk célba.

3. Van példaképed, ha igen, ki az, akire felnézel és inspirált téged is? És miért ismered el?

Konkrétan nincs! De, ha a nagy nevek közül kell választanom, akkor Daniel Elena mindent visz! Óriási fazon, szint visz a rali világába. Emellett profi, nem véletlen, hogy kilencszeres világbajnok.

4. Mi volt az eddigi legnagyobb baklövésed és lett következménye? 

Az, hogy versenyautóba ültem… Olyan függőséget kaptam, hogy ettől nehéz elszakadni. Lehet, voltak kisebb tévesztéseim, de akkor azokat a pilóták jól reagálták le. Komolyabb baki nem volt. Remélem a pilóták is így gondoloják, ha ezt az interjút elolvassák.

5. Ki volt eddigi pályafutásod alatt a legjobb pilóta, akivel együtt tudtál dolgozni és miért őt emeled ki?

Nagyon sokat mentem a Szabó Lacival. Iszonyatosan jó pilóta, nagyon gyors, de már megöregedett ő is… Kicsit szeleburdi az ember, de imádom. Egyébként hihetetlen, hogyan le tudta reagálni a dolgokat, de végül is a rali egy improvizatív sport. Napi kapcsolatban vagyunk, hisz mindketten a mezőgazdaságban vagyunk érdekeltek és ez is összeköt minket.

6. Osztod azt a véleményt, hogy a navigátoroknak is valami nem stimmel a homloka mögött, mint a kapusoknak a labdajátékokban ?

Ez egyértelmű! Nem igazán lehet normális az, aki a konyhapénzből összetákolt versenyautóba bekötözteti magát és még száguldozik is vele. Ott valami nagyon nem stimmel, és főleg az utassal…

7. Mi az amivel elégedett vagy a ralisportunkban és mivel nem?

Mindenki húzza a száját a szigorítások miatt. Pedig a biztonsági előírások igazából értünk kerülnek bevezetésekre. Azért gondoljunk bele, ezek a mai Ladák már a 200 lóerőt súrolják, azért kell némi biztonsági dolog is ezekbe az autókba. Ami kicsit nem tetszik, hogy a rendezés nagyon ráment az anyagiasságra. A nevezési díjak, belépőjegyek… Ha nem lesz néző, kiknek autózzunk? Nézőbaráttá kell tenni a versenyeket ismét.

8. Melyik volt életed eddigi legnagyobb kihívással járó futama? 

Mindegyik. És ezt nemcsak  a navigátor szemszögéből mondom. Mindegyikhez kell egy jó pilóta, navigátor és egy remek csapat. És így nekünk együtt mindegyik futam egy nagy kihívás volt. Mindenkinek jól kell teljesítenie, meg kell felelnie a közösen vállalt kihívásnak.

9. Melyik futam az, ahol mindenképpen indulni szeretnél egyszer pályafutásod alatt és miért?

Nem vagyok nagy igényű. Nekem már a környéken egy rali3-as futam pl. Kurd is megfelel. Csak legyen. De egy Eger rali nagyon tetszene, még nem voltam. Több ezer ember előtt a Dobó térről indulni, igen ilyenre vágyom…

10. Ezt a tíz kérdést melyik kollégádnak tegyük fel a következő részben a te kérésedre?

Papp Tamás barátomnak adnám tovább a stafétát, aki legutóbb Osváth Peteinek nyomta a sódert… Most megteheti itt is.

Kósa András Race1.net

A képeket Illés Peti küldte számunkra. Fotók: Rallyheart.hu, MGR.hu, DUEN.hu,

Az “ööőőöö… Illetve… 😂😂😂 ” cikksorozat eddig megjelent részeit a riportalany nevére kattintva olvashatod. 

1. rész Ferencz Ramón
2. rész Mesterházi Márk
3. rész Kuti Péter
4. rész Németh Gergely
5. rész Istovics Gergő
6. rész Csökő Zoltán
7. rész Bán Viktor
8. rész Csányi Botond
9. rész Kecskeméti Balázs
10. rész Kiss Andris

 

Post2