Race1.net

Micheliszt kárpótolta az élet, vagy csak most fogja igazán?

Michelisz Norbert rettenetesen el volt keseredve az első futam után, ahonnan idő előtt csapattársa torpedózta ki. Igen, így történt, nincs mit ezen szépíteni, de feleslegesen a tűzet sem szítani, de Monteiro kamikaze akciója, teljes mértékben, CSAK saját csapattársát, egyben egyik ellenfelét érintette a legjobban. A mi Norbinkat…

Nem szándékosan tette ezt a portugál, de a hibázás lehetősége, végig benne volt a Monteiroban. És ez valószínű onnan ered, hogy Norbi Portugáliában alaposan odapörkölt csapattársának, és az időmérőn is jobb volt Argentínában. Azaz tisztán látszott, hogy tudatosult benne, hogy ez az idei bajnokság nincs még lejátszva az ő számára, sőt…

Az a jelenet, ami lejátszódott a nyitó futam rajtja után, az a bődületes elfékezés, amit Monteiro produkált, az nem lehet benne egy igazi bajnok repertoárjában. Csak úgy tudta elfordulni azt a kanyart, hogy gyakorlatilag támfalnak használta Norbi autóját, aki így bal első defektet kapott, és ezáltal  kiszállt a pontokért vívott küzdelemből. Lehet, ezek nagyon fognak hiányozni a mi fiúnk elszámolásánál, de én úgy gondolom a főfutam után, hogy nem.

Nem, mert ha ilyen nyomás alatt tudja tartani Norbi a csapattársát, mint a német futam óta teszi, az beérik a hátralévő négy forduló nyolc futamán. Elfogultság nélkül mondhatjuk, Michelisz a jelenlegi mezőny egyik legjobb pilótája, magyar szemmel, nyilván a legjobb… De az biztos, hogy koncentráltságban ő legjobb, nos a két dolog, egy kiélezett küzdelemben a legjobb párosítás. Tehát, ahogy Norbi korábban nyilatkozta, a végső cél ízlelgetése a múlté, csak és kizárólag a soron következő futam eredményére koncentrál, ami a lehető legjobb megoldás.

És ott az élő példa, a főfutam. Mire gondolok? Arra, hogy az időmérő után mindenki azzal foglakozott, hogy Nicky Catsbug idejét elveszik, vagy sem. Elhagyta a pályát, vagy sem. Egyébként el, és nem a célegyenesben történt szituációra gondolok, mégis megtarthatta az idejét. És? Mi történt a versenyen. Mindkétszer defektet kapott. Nos, erre gondoltam. A főcímben is. Norbit kárpótolta az élet, hisz az előtte haladó kiszállt, és Norbinak az élen csak tudását kellett kamatoztatnia, és ezt megtette.

Most három hónap szünet következik. Erről a véleményemet megtartom magamnak. Igaz, a titkon remélt eredményt így a karácsonyfa alá kapjuk. Én legalábbis remélem. Sőt, bízom benne. Mert ha ennyit tesz érte egy versenyző, ennyit nyel, ennyit tűr, annak előbb, utóbb meglesz a gyümölcse. És ha év végén ez bekövetkezik, akkor a másik először nem is fogja tudni, ez miért történt. Mire gondolok most? Na, akkor majd elárulom, addig nem bántom azt, aki ezt most nem is érti. Addig csak versenyezni kell, de úgy, mintha az lenne az utolsó lehetőség. Mert most mind a négy hátralévő forduló az lesz.


Ezt kell csinálni október közepe után, és beérik az a gyümölcs. Elnézem a képeket, ahogy mosolyognak a Honda oldalán, mert profik. De ezen a hétvégén csak egy ember volt az, Michelisz Norbert.

Fotók, videók:WTCC twitter, Castrol Honda twitter, Michelisz Norbert facebook

Exit mobile version