Race1.net

TCR Monza: Na, ez már nem igazán rólunk szólt

A tegnapi első futam krónikájához még hozzátartozik, hogy Ficza Ferencet, pályaelhagyás, vagy kanyarlevágás, ahogy tetszik, miatt + 10 másodperces büntetéssel sújtották. Hogy miért csak őt szúrták ki…Ez a helyezésében is változtatott, és így ma a tizenkettedik rajtkocka jutott neki. Tassi Attila a nyolcadikról várta a futamot. Az ex wtcc-s Valente meg a pole-ból.

A francia az első kanyarig élvezhette ezt a pozíciót, a nagy lökdösődésben kiforgatták és feladni kényszerült a versenyt. Ugyanitt Tassi sem úszta meg a dolgot, pedig a rajtból jól jött el. Ficza kettőt előrelépve a tizedik volt.

Comini ugrott az élre egy szép előzést követően és a címvédő ezt a pozíciót már nem engedte át senkinek. Ugyan a M1RA pilótája eszeveszett tempóban ment a számára hazai pályának számító monzai körön, Colciago először Nasht nyomta le, majd csörtetett az élen haladó audis pilóta után. Beérnie nem sikerült, de jócskán megszorongatta, csatára is kényszerítette, de Comini állta a sarat.

Colciago mindent megpróbált a duplázás érdekében

Hátul a magyarok is találkoztak, a tizedik helyen haladó Ficza Ferit Tassi Attila megelőzte és ebben a sorrendben is futottak be. Comini nyert, Colciago előtt, míg a dobogóra még Vervisch állhatott fel.

forrás:tcr-series.com, tcr twitter

A teljes futam:

 

 

Exit mobile version